Ajuda

Navegació

Per a una millor visualització es recomana utilitzar navegadors moderns.

Contingut

A l'MLC hi podeu trobar Espais Escrits (llocs del territori que tenen textos literaris associats), Rutes Literàries (virtuals i practicables) i Autor (localització de les entitats que s’encarreguen de la gestió del patrimoni literari de cada autor).

Cerca

Es pot accedir a tot aquest contingut a partir d’una cerca cartogràfica o semàntica. En la cerca cartogràfica, els diversos continguts (textos, vídeos, locucions) es mostren sobre el mapa en forma d'icones i línies dels itinerari. I en la cerca semàntica s’hi accedeix a través del menú de l’esquerra de la pantalla, on hi ha el llistat dels autors amb els continguts corresponents.

Tria d’Autors

L'MLC mostra visualment tots els seus autors. Si es vol explorar el contingut d'un autor o autors en concret, s’ha d’anar a la pestanya Tria Autors (a l’extrem superior esquerra de la pantalla) i seleccionar (mostrar) o desseleccionar (ocultar) els autors que ens interessin. En acabar clicar Fet.

Tria d’Idiomes

Per defecte l’MLC mostra tot el seu contingut en català, però també es pot veure en anglès o castellà clicant a l’extrem superior dret de la pantalla en (english) o es (espanyol).

Si en canvi el que interessa és conèixer els textos que els autors tenen amb diferents idiomes, s’ha de clicar la pestanya Tria Llengües (a l’extrem superior esquerra de la pantalla) i seleccionar o desseleccionar la llengua que es vulgui.

Rutes

Per cada ruta es té l'opció de descarregar-la en format d'arxiu KML, per visitar-la virtualment a Google Earth (instal·lant prèviament el programa). Si en canvi es vol sortir a fer la ruta, es pot descarregar en format d'arxiu GPX i imprimir la Guia, que recull tots els textos i imatges de l'itinerari.

Enllaços

Per poder enllaçar un contingut específic de l’MLC, es pot clicar a la icona de la cadena amb el botó esquerra del ratolí i enganxar-lo allà on interessi.